Afzetters en ronselaars in de taxiwereld: zo ontwijk je ze

Als je wel eens laat bent teruggekomen van een gezellig avondje uit heb je het misschien wel eens meegemaakt: je wordt benaderd door een persoon die vraagt of je misschien (goedkoop) een taxi nodig hebt. Dat klinkt verleidelijk, want waarom zou je wachten of moeite doen om zelf vervoer te zoeken, als je zo in kunt stappen? Bovendien is het nog goedkoop ook. Toch is dit illegaal, en veel mensen doen het liever niet, omdat het ze een onprettig gevoel geeft. Hoe geef je deze ronselaars, die je misschien ook nog eens willen afzetten zonder dat je het doorhebt, het nakijken?

Kies altijd een echt taxibedrijf

Taxichauffeurs in Nederland zijn altijd betrouwbaar. Tot een tijd geleden moesten ze twee tests afleggen voordat ze mochten rijden als chauffeur: een rijexamen taxi en een vakbekwaamheidsexamen. De laatste is vervallen, maar dankzij hun speciale rijexamen weet je altijd zeker dat je door een kundige chauffeur wordt vervoerd. Iemand die met passagiers kan omgaan en goed de weg weet. Bovendien betaal je altijd een eerlijk tarief volgens de meter. Dat is bij willekeurige ronselaars op straat niet vanzelfsprekend.

Waar vind je een taxi?

Je wilt dus veel liever met een professionele taxichauffeur rijden dan met een ronselaar, die bovendien mogelijk ook nog eens een afzetter of oplichter is. Maar waar vind je een taxi midden in de nacht? Als je geluk hebt, rijdt er eentje langs, en kun je daar instappen. Taxi’s maken ’s avonds en ’s nachts graag dit soort ritten. Ook zijn er veel taxistandplaatsen, bijvoorbeeld op drukke punten in het uitgaansleven of bij het station, waar chauffeurs klaarstaan om wachtende personen te vervoeren naar hun bestemming. Maar heb je niets in de buurt, dan kun je altijd telefonisch of vooraf online een taxi bestellen.

Online taxi bestellen voorkomt ronselaars

Het proces van online taxi bestellen verloopt heel eenvoudig, bijna net zo makkelijk als bellen. Als je van tevoren weet hoe laat je vervoer nodig hebt, bijvoorbeeld na een film- of theatervoorstelling, kun je gewoon thuis op je computer het formulier invullen en een tijd en plaats opgeven. De taxi zal dan voor je klaarstaan op het moment dat jij wilt. Zo hebben afzetters en ronselaars, die op jou azen voor een ritje, geen kans. Let op, meestal moet je wel ruim (zo’n 18 uur) van tevoren boeken.

Bestel een taxi op je smartphone

Een taxi online bestellen kun je ook via je smartphone doen, maar doe dit wel op tijd. Het is immers geen Uber. Als je op korte termijn een taxi nodig hebt, is het vaak beter en handiger om de taxicentrale te bellen. Wel kun je op je smartphone dan snel en gemakkelijk het telefoonnummer van de taxicentrale vinden.

Ontdek het gemak van online taxi bestellen

Als je online een taxi bestelt, geef je ronselaars en afzetters mooi het nakijken, en heb je van tevoren relaxed je ritje geregeld. Je vult online al je gegevens in, en je hoeft je nergens meer zorgen over te maken. Online een taxi bestellen is een uitkomst voor iedere rit die je van tevoren kunt plannen, zoals een avondje uit of een rit naar het vliegveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *