Lichtmastreclame en lantaarnpaalborden

Lichtmastreclame; de definitie is; een (verlicht) reclamebord dat aan een lichtmast hangt. In het frame van het reclame bord is ruimte voor één of twee reclameboodschappen. Deze reclame borden zijn vaak te vinden aan lantaarnpalen op of langs:

  • hoofd invalswegen,
  • zogeheten stadsring
  • stedelijke wegen
  • stedelijke knooppunten
  • werkgebieden
  • wegen in detailhandel zones

In veel steden is lichtmastreclame in woongebieden niet toegestaan tenzij er een doorgaande weg is met een dubbele rijbaan. De hoogte waarop deze lichtmastreclame hangt is afhankelijk van de plaats waar de lantaarnpaal staat. Meestal is de onderkant hoogte 3,5 meter tenzij het bord boven of naast de rijbaan hangt dan is de hoogte 4,20 meter. In veel steden hanteert men ook een uniformiteit beleid. Dit houdt in dat alleen een reclamebord geplaatst wordt op lantaarnpalen op de middenberm, óf op lantaarnpalen langs de kant van de weg. Alle borden in een bepaald gebied dienen dezelfde afmeting hebben.

De weg wijzen door middel van lantaarnpaalborden

Lantaarnpalen staan vaak op een strategische plaats. Een invalsweg, een weg dwars door het industrie gebied of op een ringweg. Plaatst u op deze lantaarnpalen reclame borden dan zien veel mensen deze reclame. Ook mensen die niet expliciet op zoek zijn naar uw bedrijf zien deze vorm reclame. En dat gebeurt vaker dan u denkt. Dat komt natuurlijk ook omdat de borden 24 uur per dag zichtbaar zijn. ’s Avonds verlicht het lamplicht van de lantaarnpaal het reclame bord. Deze vorm van reclame geldt als een van de meest efficiëntste in zijn soort. De reclame borden kunnen bijna aan elke lantaarnpaal opgehangen worden. Dit moet wel altijd in overleg met de gemeente gebeuren. Uw bedrijf wordt makkelijker gevonden met lantaarnpaalborden omdat daar ook de route naar uw bedrijf op wordt aangegeven. Maar u kunt natuurlijk op deze borden ook alleen de reclame die u maakt voor uw bedrijf laten spreken.

Opvallen met lichtmastreclame

Doeltreffend adverteren omdat u wilt dat uw bedrijf beter wordt gevonden door uw huidige- en door potentiële klanten? Heeft u al eens gedacht aan lichtmastreclame. Door een reclamebord boven in een lantaarnpaal te plaatsen ziet iedereen die hier langskomt uw reclame boodschap. U kunt dit doen door in de omgeving van uw bedrijf meerdere lantaarnpaalborden te plaatsen. Wanneer hierop ook staat welke kant ze op moeten om bij uw bedrijf te komen is dat dubbel handig. Onderzoek heeft aangetoond dat de reclameborden ook personen stimuleert om eens een kijkje te gaan nemen bij uw bedrijf. Uw bedrijf krijgt door lichtmastreclame meer bekendheid, zeker als de borden wat vaker in de buurt zijn geplaatst.

Bent u op zoek naar een specialist in reclameborden

Uw bedrijf wordt beter gevonden door de route aanduiding op de reclame borden. Mensen ervaren reclame borden die zijn geplaatst op lantaarnpalen niet als storend maar als hulpmiddel. Wilt u meer weten over lichtmastreclame? VUSP is een bedrijf dat al meer dan dertig jaar actief is met onder andere lichtmastreclame. Het kleine maar deskundige team helpt u bij het zoeken naar de juiste locatie, de contacten met de gemeente én het ontwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *